MUSIK I MOSEN

Klik på på billedet for forstørrelse

Ideen har været at finde vej mod noget underfundigt. Noget der ikke var givet på forhånd!

 

For 25 år siden var halvdelen af de ca. 10 tønder land, der i dag er åbnet til ”Musik i Mosen”, et ufremkommeligt vildnis. Hvis man havde lukket øjnene for mulighederne, ville uigennemtrængeligt sump og krat, brændenælder og bjørneklo have bredt sig uhæmmet.

Derfor kom der gang i saven, grensaksen og leen; alt styret af en usynlig ide. Og hvad fandt man så?

 

Mosgroede stammer kom til syne, klynger af smukke træer blev befriet, og vandhuller med et sprudlende liv af salamandre, nymfer og haletudser kom til deres ret. Blomstrende vandplanter, engblommer og gule iris fik vækstmuligheder sammen med sjældne orkidéer af gøgeurtfamilien. Et eventyrland kom langsomt til syne.

Det næste trin var at finde ud af, hvordan de opnåede herligheder kunne bruges og nydes af dyr og planter. Og af omegnens beboere ikke at forglemme. Forestillinger om ”Havekunst” og ”Kunst i haven” begyndte så småt at rumstere.

I dag ses betegnelser som ’naturgenopretning’, ’naturpleje’ og ’kulturformidling’. Det bliver ideen med ”Musik i Mosen” jo ikke dårligere af.

Derfor var det oplagt at tage telefonen og ringe til Holstebro Musikskole og Det Kongelige Teaters Balletskole og spørge, om de ville overtage noget af arven fra Ellefolket.

Svaret lød allerede som skøn musik: Både Musik- og Balletskolen var straks med på ideen.

I 2012 er det tiende gang, at der ved ”Musik i Mosen” bliver spillet forførende musik og danset så yndefuldt, som nogen mosekonge kunne drømme om.

Man har gennem årtier ønsket, at de klassiske kunstarter inden for musik og ballet skulle have bedre tider med en større og bredere publikumstilgang. Måske er ”Musik i Mosen” en del af en enkel løsning.

Fra år til år har flere og flere overværet ”Musik i Mosen”. I 2010 kom mere end 1000 besøgende på dagen. Stemningen var intakt året efter, selv om der for første gang kom lidt færre på grund af lettere regn.

”Musik i Mosen” har vist sig at være med til at stimulere de unge talenter og samtidig øget interessen for de klassiske kunstarter. Noget, der uden større omkostninger kan stå på enhver kulturministers ønskeliste.

Ideen med musik i mosen